V Humennom otvoria novú viacúčelovú športovú halu

21.08.2007 Humenné

Humenné 21. augusta (TASR) - Novú Mestskú športovú halu v Humennom s celkovými nákladmi v objeme 110 miliónov korún odovzdajú do užívania 28. augusta v popoludňajších hodinách.
Stavbu s kapacitou do 1500 miest financuje z vlastných zdrojov humenská samospráva, ktorá si na jej realizáciu zobrala 36-miliónový úver. Hala spĺňa najprísnejšie kritériá pre jednotlivé druhy športu. \"Bude sa v nej hrať volejbal, basketbal, hádzaná, bude tam lezecká stena, čiže aj horolezci si prídu na svoje, disponuje fitnescentrom a bude slúžiť aj na kultúrne podujatia pre 1500 ľudí, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že nový objekt bol vybudovaný v krátkom časovom intervale v priebehu jedného roka. Slúžiť bude nielen športovcom, ale aj milovníkom kultúry, fitnescentra a pod.
\"Doteraz sme nemohli robiť väčšie kultúrne podujatia, pretože do nášho mestského kultúrneho strediska sa zmestí iba 500-600 ľudí, čím dochádzalo k výraznému predražovaniu lístkov. V súčasnosti ich cena pôjde automaticky na polovicu, \" doplnil primátor.
Viacúčelová športová hala sa nachádza na Chemlonskej ulici v blízkosti humenského športového areálu, vedľa zimného štadióna. V kultúrnom programe počas slávnostného otvorenia haly vystúpi skupina Drišľak.
 

Vyberte región